Mijn favorieten

Nieuws

Vragen uit de praktijk
Geplaatst op: 15 oktober 2016
Het kopen of verkopen van een woning is niet iets dat u dagelijks doet. Het is dus niet zo vreemd dat u tijdens het kopen of verkopen van een woning tegen allerlei vragen aanloopt. Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden komen onderstaande vragen steeds vaker voor nu de woningmarkt weer aantrekt.
Wacht niet te lang
Geplaatst op: 27 november 2018
Na een ellenlange zoektocht word je verliefd op een pareltje. Vaak schakelen mensen dán pas een aankoopmakelaar in. Maar NVM-aankoopmakelaar Wim Korff de Gidts uit Den Haag, vorig jaar de meest gekozen NVM- aankoopmakelaar van Haaglanden, noemt acht redenen waarom je veel beter al veel eerder op zoek gaat naar een aankoopmakelaar.
Hoe werkt de bedenktijd?
Geplaatst op: 26 november 2018
Je hebt je woning verkocht en een leuke nieuwe woning gevonden. Nu moeten de koopovereenkomsten getekend worden. Als koper heb je dan bedenktijd. Hoe werkt dat?
Wanneer is een woning rechtsgeldig verkocht?
Geplaatst op: 26 november 2018
Pas als de koopovereenkomst is opgesteld en de verkoper en de koper deze overeenkomst hebben getekend.

Dit wordt ook wel het 'schriftelijkheidsvereiste' genoemd en is opgenomen in de wet. Zolang er nog geen koopovereenkomst is opgesteld die is ondertekend door zowel de koper als de verkoper is de koop niet bindend. Een mondeling akkoord over de koop of bijvoorbeeld een e-mail waarin staat dat de woning aan jou zal worden verkocht is dan ook niet voldoende om van een koop van de woning te spreken.
Is de vragenlijst voor de verkoop van een woning verplicht?
Geplaatst op: 26 november 2018
Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel: nee. Het is alleen wel een handig hulpmiddel voor de verkoper van een woning om alle informatie te verzamelen over zijn woning. De verklaringen uit de vragenlijst geven geen garanties aan koper, maar hebben een informatieve strekking en zijn van algemene aard. De verkoper geeft met de vragenlijst vorm, inhoud en structuur aan zijn mededelingsplicht.
Overzicht WOZ-waarden woningen van alle gemeenten
Geplaatst op: 22 februari 2017
De WOZ-waarde van woningen is sinds 1 oktober 2016 in alle gemeenten openbaar. De mogelijkheden om de WOZ-waarden te bekijken, verschillen echter per gemeente. De VNG heeft een overzicht gemaakt waarin per gemeente staat hoe u de WOZ-waarden kunt opvragen.
In het overzicht hieronder vindt u alle 388 gemeenten met ofwel een link naar het WOZ-waardeloket ofwel een alternatieve website waar deze informatie is te vinden.
Roerende zaken wat hoort er bij........
Geplaatst op: 14 februari 2017
Als je een woning bezichtigt is deze vaak nog bewoond en ingericht. Voor kopers kan een aansprekende inrichting meespelen om in een woning geïnteresseerd te raken
Oud bestemmingsplan? Dan kunt u gratis (ver)bouwen
Geplaatst op: 17 december 2016
Plannen voor een pergola, dakkapel of andere klussen waarvoor een bouwvergunning is vereist? Controleer dan hoe oud het bestemmingsplan is voor de locatie waar u gaat klussen. Want als het bestemmingsplan minstens tien jaar oud is, hoeft u geen bouwleges te betalen aan de gemeente - en kunt u honderden, soms duizenden euro's besparen.
Waarom wil de makelaar mijn paspoort kopiëren?
Geplaatst op: 13 december 2016
Als je een makelaar inschakelt voor de (ver)koop van onroerend goed, sluit je een opdracht tot dienstverlening met het makelaarskantoor. Niet alleen worden je gegevens dan op deze opdracht genoteerd, ook zullen de meeste makelaars vragen of ze je identiteitsbewijs mogen kopiëren. Deze vraag kan ook gesteld worden als je de koper bent. Maar mag de makelaar dit vragen?
Huis kopen? Wees ook financieel goed voorbereid!
Geplaatst op: 24 januari 2016
Eindelijk heb je je droomhuis gevonden en de verkoper gaat akkoord met jouw bod. Vol enthousiasme ga je aan de slag met alles wat er geregeld moet worden. Met als eerste de financiering. Vooraf heb je al een snelle berekening gemaakt van wat je op basis van je inkomen kunt lenen. Dan zal het toch verder wel in orde komen?
Je eerste huis
Geplaatst op: 26 maart 2014
Een nieuw huis! Dat gebeurt je niet elke dag. Een boeiende tijd breekt aan. U heeft het huis gevonden dat aan al uw wensen voldoet. Maar u vindt het ook spannend, want er komt veel op u af!
Alles over uw eerste huis kopen