Mijn favorieten

Nieuws

Vragen uit de praktijk
Geplaatst op: 15 oktober 2016
Het kopen of verkopen van een woning is niet iets dat u dagelijks doet. Het is dus niet zo vreemd dat u tijdens het kopen of verkopen van een woning tegen allerlei vragen aanloopt. Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden komen onderstaande vragen steeds vaker voor nu de woningmarkt weer aantrekt.
Prijzen koopwoningen op hoogste niveau ooit
Geplaatst op: 27 juni 2018
In mei 2018 bereikten de prijzen van bestaande koopwoningen het hoogste niveau ooit. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.
Pleidooi voor terugkeer fiscale aftrekbaarheid advieskosten
Geplaatst op: 20 juni 2018
In een brief aan staatssecretaris Menno Snel (Financiën) pleiten Adfiz, OvFD en het Verbond van Verzekeraars voor de terugkeer van de fiscale aftrekbaarheid van financieel-advieskosten.
Koopwoningmarkt onder druk
Geplaatst op: 16 mei 2018
Veel vraag en (te) weinig aanbod zorgen voor een verdere koopprijsstijging in alle woningmarktgebieden. Ook de aanhoudende lage hypotheekrente en de inkomensgroei, die door de sterke economie vermoedelijk de komende paar jaar nog versterkt zullen doorzetten, dragen daaraan bij. Minder aanbod en hogere inkomens betekent in dat geval verder oplopende woningprijzen, ook buiten de Randstad. De koopwoningmarkt staat onder dru
Aantal miljoenenwoningen fors toegenomen
Geplaatst op: 5 april 2018
Op het dieptepunt van de kredietcrisis in 2013 telde Nederland slechts nog 16.000 woningen van een miljoen euro of meer. De afgelopen vier jaar is het aantal miljoenenwoningen echter met 165% toegenomen tot in totaal 42.300 objecten.
Senioren kunnen met nieuw type lening overwaarde huis gebruiken
Geplaatst op: 9 februari 2018
Senioren kunnen met een nieuw type lening de overwaarde van hun woning gebruiken voor het veiliger en comfortabeler maken van hun huis.

Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) introduceert de zogenoemde Verzilverlening, maakt het fonds achter onder meer startersleningen donderdag bekend.
Oudere met aflossingsvrije hypotheek de pineut
Geplaatst op: 17 januari 2018
De regelgeving rond leningen en hypotheken brengt veel oudere mensen met een aflossingsvrije hypotheek in moeilijkheden. Daarom moeten hypotheekverstrekkers flexibeler kunnen zijn in de voorwaarden voor een (nieuwe) lening of hypotheek, zegt seniorenorganisatie ANBO.
Energielabel woning: hoe zit dat precies?
Geplaatst op: 1 december 2017
Wanneer u een huis wil kopen, is het prettig om een idee te hebben van uw toekomstige energiekosten. Die bepalen namelijk een groot deel van uw woonlasten. Daarom heeft elk huis, net zoals elektrische apparaten, een energielabel.
Bieden boven de vraagprijs
Geplaatst op: 25 oktober 2017
Overbieden op een huis, nooit eerder gebeurde het zo vaak. Steeds meer huizen worden boven de vraagprijs verkocht. Momenteel gaat 28% van de huizen weg voor de vraagprijs, of zelfs voor meer. In de stad Amsterdam betaalde in 2017 ruim driekwart van de huizenkopers minstens de vraagprijs. Ook in Utrecht, Groningen, Haarlem en Amstelveen is overbieden de norm.
Overzicht WOZ-waarden woningen van alle gemeenten
Geplaatst op: 22 februari 2017
De WOZ-waarde van woningen is sinds 1 oktober 2016 in alle gemeenten openbaar. De mogelijkheden om de WOZ-waarden te bekijken, verschillen echter per gemeente. De VNG heeft een overzicht gemaakt waarin per gemeente staat hoe u de WOZ-waarden kunt opvragen.


In het overzicht hieronder vindt u alle 388 gemeenten met ofwel een link naar het WOZ-waardeloket ofwel een alternatieve website waar deze informatie is te vinden.
Roerende zaken wat hoort er bij........
Geplaatst op: 14 februari 2017
Als je een woning bezichtigt is deze vaak nog bewoond en ingericht. Voor kopers kan een aansprekende inrichting meespelen om in een woning geïnteresseerd te raken
No risk clausule
Geplaatst op: 29 februari 2016
Wellicht hebt u er al van gehoord? De no-risk clausule van de NVM. De clausule is bedacht om de twijfel over de verkoop van een eigen woning bij aankoop van een nieuwe woning weg te nemen. Het no-risk artikel kan worden toegevoegd aan de standaard koopovereenkomst voor een woning of appartement indien dit tijdens onderhandelingen is overeengekomen.
Oud bestemmingsplan? Dan kunt u gratis (ver)bouwen
Geplaatst op: 17 december 2016
Plannen voor een pergola, dakkapel of andere klussen waarvoor een bouwvergunning is vereist? Controleer dan hoe oud het bestemmingsplan is voor de locatie waar u gaat klussen. Want als het bestemmingsplan minstens tien jaar oud is, hoeft u geen bouwleges te betalen aan de gemeente - en kunt u honderden, soms duizenden euro's besparen.
Waarom wil de makelaar mijn paspoort kopiëren?
Geplaatst op: 13 december 2016
Als je een makelaar inschakelt voor de (ver)koop van onroerend goed, sluit je een opdracht tot dienstverlening met het makelaarskantoor. Niet alleen worden je gegevens dan op deze opdracht genoteerd, ook zullen de meeste makelaars vragen of ze je identiteitsbewijs mogen kopiëren. Deze vraag kan ook gesteld worden als je de koper bent. Maar mag de makelaar dit vragen?
Verkoop en levering zonder medewerking ex-partner
Geplaatst op: 10 november 2016
Als je samen eigenaar bent van een woning moet je het er samen over eens zijn of je de woning wilt verkopen. Bij echtscheidingen komt het regelmatig voor dat dit niet het geval is.
Woz waarde checker
Geplaatst op: 1 oktober 2016
De Wet Waardering Onroerende Zaken (Wet WOZ) regelt hoe de waarden van alle woningen en andere panden moeten worden bepaald. Voor de bepaling van de WOZ-waarde vergelijkt de gemeente de woning die getaxeerd wordt met andere woningen die recent zijn verkocht. Dit noemen we een systematische vergelijking met woningen waarvan een verkoopprijs beschikbaar is.
Als de koper de woning niet (tijdig) afneemt
Geplaatst op: 11 augustus 2016
Eindelijk is je woning verkocht. De datum van de levering bij de notaris staat al gepland. Maar wat nu als de koper op het laatste moment laat weten de woning niet af te kunnen of willen nemen?
Wat zijn de risico’s bij een sleutelverklaring?
Geplaatst op: 11 augustus 2016
Koper en verkoper kunnen overeen komen dat koper gebruik kan maken van de gekochte woning alvorens deze juridisch wordt geleverd. Koper kan dan bijvoorbeeld alvast wat spullen neerzetten of beginnen met verven. Door middel van een ‘sleutelverklaring’ leggen partijen de gemaakte afspraken hieromtrent vast.
Huis kopen? Wees ook financieel goed voorbereid!
Geplaatst op: 24 januari 2016
Eindelijk heb je je droomhuis gevonden en de verkoper gaat akkoord met jouw bod. Vol enthousiasme ga je aan de slag met alles wat er geregeld moet worden. Met als eerste de financiering. Vooraf heb je al een snelle berekening gemaakt van wat je op basis van je inkomen kunt lenen. Dan zal het toch verder wel in orde komen?
Makelaar De Groot betrouwbare procesbegeleider in zoektocht naar ideale woning
Geplaatst op: 11 augustus 2015
Stel, u heeft besloten een huis te kopen. Welke stappen neemt u vervolgens voordat u uiteindelijk de sleutel van uw nieuwe woning krijgt? Eén belangrijke stap mag u niet overslaan: het inschakelen van Makelaar De Groot. Samen met hem zet u uw woonwensen op een rij. Wat zijn uw toekomstplannen, heeft u veel of weinig tijd om te kopen of te bezichtigen en in welke regio zoekt u? En niet op de laatste plaats: wat zijn uw financiële mogelijkheden?
Je eerste huis
Geplaatst op: 26 maart 2014
Een nieuw huis! Dat gebeurt je niet elke dag. Een boeiende tijd breekt aan. U heeft het huis gevonden dat aan al uw wensen voldoet. Maar u vindt het ook spannend, want er komt veel op u af!
Alles over uw eerste huis kopen